Személyi kölcsön és annak alapvető feltételei

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlan, termőföld, ipari ingatlan, kereskedelmi ingatlan,
műszaki eszköz, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Személyi kölcsön feltételei

Népszerű – de mi okból?

Az elmúlt években hazánkban az egyik legnépszerűbb kölcsön volt a hitelek közül a személyi kölcsön. Mi lehet ennek az oka?

Véleményem szerint leginkább az, hogy szabad felhasználású, kvázi arra költjük – mindenféle ellenőrzés, számla bemutatás nélkül – amire szeretnénk, nincs megszabva a bank által. A másik, ami népszerűségének oka lehet, hogy ingatlanfedezet nélkül is igénybe vehető.

Személyi kölcsön feltételei, azonban itt is vannak 

Ez nem apróbetű, továbbra is tartom a nézőpontomat, hogy a személyi hitel az egyike azoknak a kölcsönöknek, melyek talán a legegyszerűbben felvehetők. A bankoknak persze biztosíték kell pénzük – kamatostól való – visszafizetéséről, ezért természetesen vannak kritériumok, melyeknek mindenképpen teljesülniük kell a leendő adós felől.

Mik ezek?

  • nagykorúság (Magyarországon 18. életév betöltése)
  • cselekvőképesség
  • 3 havi aktív bankszámlamúlt
  • a hitelfelvételhez szükséges rendszeres havi jövedelem

Vannak szigorú szabályrendszerek, melyeknek köszönhetően a bankoknak nincsen lehetőségük hitelt adni olyan személyeknek, akik nem rendelkeznek bejelentett (a hitelfelvételhez szükséges) jövedelemmel. Tehát pusztán azért, mert valakinek megvan a hitelfedezete – mondjuk egy ingatlan megléte – még nem vehet fel hitelt pénzintézettől. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy minden egyes hitelt igénylő személynél megvizsgálják, hogy miből fogja a hitelt végig törleszteni, a kiválasztott futamidő alatt. Ezt az igénylő igazolt havi nettó jövedelméből tudják megállapítani.

A bankok által biztosított jövedelem elsődlegesen a nettó havi jövedelem.

Másodlagos jövedelemnek is van létjogosultsága a hitelbírálatkor, ezek pedig a következők lehetnek (a teljesség igénye nélkül):

  • családi pótlék
  • Gyermekgondozási díj
  • Gyermekgondozási segély

Személyi kölcsön hitelfelvétel komoly elköteleződés, ennek érdekében ajánlom tisztelettel mindenkinek, hogy felelősséggel döntsön még abban az esetben is, ha a bankok szerint hitelképesnek minősül. 

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!

Kérjen visszahívást!


Az adatai megadásával hozzájárul az adatai kezeléséhez.
Adatkezelési tájékoztató