Lakás olcsóbban, ötven millió alatt

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlan, termőföld, ipari ingatlan, kereskedelmi ingatlan,
műszaki eszköz, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Mit adnak ötven millió alatt?

Lakás olcsóbban. A cím alatt természetesen ingatlanra gondolok. Sokan felkapják a fejüket – leginkább a fővárosban – hogy hát gyakorlatilag semmit. Azonban ez nem így van. Vehetünk ugyanis ingatlant – akár még negyven millió forintig is – persze nem mindegy milyen régióban gondolkodunk.

Nézzük, mennyi az annyi!

A lakáspiac Budapesti viszonylatban is felélénkülni látszik, legalább is a tavalyi számokhoz képest. Akik korábban elhalasztották a vásárlást, a kedvezőtlenebb hitelfeltételek és támogatások miatt – most a csökkenő kamat és a családi támogatásoknak köszönhetően újra megfontolják a lakásvásárlást.

A második kerület nem épp az a régió, amelyik a legolcsóbb lakásokat kínálja, hiszen a pénzünkből – ami tegyük fel negyven millió magyar forint – pusztán fele akkora ingatlanra tehetünk szert, mint mondjuk Kispesten.

A fővárosi helyzet nagyvonalakban

Tegyük fel, hogy a piroritásunk az, hogy a lakás téglaépítésű legyen, jó állapotú és mondjuk azonnal költözhető. Én egy adott ingatlanos oldalt böngésztem ugyan, de úgy gondolom a helyzet minden hirdetési felületen hasonló – az árakat és a régiókat il

Lakás olcsóbban” – de hol?

Egy kispesti lakás alig több, mint negyven millió forint, kétszobás és erkély is tartozik hozzá, földszinti és „jó környéken” helyezkedik el.

Egy másik – hasonló paraméterekkel rendelkező – lakás a nyolcadik kerület egyik csendes utcájában található, udvari, nagy erkélyes, kétszobás, azonban ez már a hetedig emeleten van.

Merre vannak lakások egymillió forintos és afeletti négyzetméteráron?

Például a hatodik kerületben, ahol mondjuk ugyan ennyi pénzért már csak egy kicsivel több, mint harminc négyzetméteres lakást tudunk vásárolni. Melynek a belmagassága nagy, harmadik emeleti és építési éve a múlt század közepe.

Hasonló a helyzet Budán is, ahol mondjuk a második kerületben még ennél is kisebb lakásra futja csak negyven millió forint körüli összegért. Ez az úgynevezett szoba-konyha típusú lakás, egy több, mint ötven éves társasházban, igaz ez a földszinten van. A parkolás a környéken ingyenes és az ablakok zöld övezetre néznek.

Tudunk tehát vásárolni – ha van ötven milliónk – és még marad is egy kevés. Persze kérdés, hogy ez örömhír, vagy tragikomédia.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!